This awesome blogger theme comes under a Creative Commons license. They are free of charge to use as a theme for your blog and you can make changes to the templates to suit your needs.
RSS

Tuesday, December 30, 2008

TaGGiNg!!

adeh..da lme aku cuti..smggu asenye..pnt gilo..mne tk pnt..knduri bru je sudah..t aku lkt pic my sis nye wedding..huhu..adoila..pg2 dtg opis n bkak blog..tgk2 kne tag lak ngan Yamakasi neh..adoiyai..layan jerk!huhu

sile jwb dgn jujur.. (:


7 CIRI-CIRI WANITA/LELAKI IDAMAN ANDA

-nk kne gtau ke?hahah..malu la i..hik3...

*berilmu

*ade kerjaya

*sedap mata memandang

*leh bimbing aku dunia akhirat

*kepala gile2 mcm aku

*leh time aku,familyku seadanya

*syg aku n leh manjekan aku slalu..n leh phm aku..

*pndai pjuk sbb aku kuat cemburu n kuat majok..hahaha


7 ORANG YANG ANDA PERNAH MINATI SEPANJANG HIDUP

#p****

#s******

#A****

#H****

tu je kot..haha..nape kuar bintang2 neh?ekekek...pc tkleh detect huruf2 tersebut..wakakaka..t.t

7 PERASAAN SEKIRANYA KELUAR DENGAN ORANG YANG ANDA MINATI

*perasaan aku?perasaan aku adalah perasaan lain dr org yg berperasaan dan tk berperasaan..adeh..ape aku mepek?hahaha..


7 TEMPAT ISTIMEWA YANG INGIN DILAWATI BERSAMA PASANGAN

*nak g mne ek?huhu..

#pntai

#shopping complex

#melancong

#tgk wyg

#pg tmpt yg die ske pg

#g melawat kawasan (ala2 YB)..huhu

# pg la mne nak pg..huhu

7 BARANG ISTIMEWA YANG AKAN DIHADIAHKAN KEPADA PASANGAN

*keychain (mcm budak2)hahaha

* jam

*baju/kemeja

*bnde2 yg sweet (gule kot) hahaha

*kad ucapan hasil idea sndiri

*cincin silver

*ape2 je la..huhu

7 TAJUK LAGU YANG AKAN ANDA NYANYIKAN UNTUK PASANGAN

-aku tkkan nyanyi tp aku akan tujukan lagu2 kt bwh neh tok die..hehe

*romance (Ku ingin Kamu) -ateh..tingat someone..t.t

*Secondhand Serenande (Fall For you)

*Bunkface (Situasi)

adeh..yg lain nnti ku pikirkan..lupa suda..hahah..:0

7 RAKAN YANG ANDA AKAN TAG

Eyra , Incik Cerpelai, Unaa, Yasha, Kak fieza

Friday, December 19, 2008

13hb. Disember 2008!!

13 Dec 2008?ada apa ngan tarikh tu?hehe..cuti2 skolah neh, rmai yg kawen kan?kwn2 aku pon ade yg da kawen bln 12 neh termasuk la ex aku..haha..kawen jgk die..aku nie ha tk kawen2..tp cpt jgk la jodoh ea smpai..ekeke..tk ksh la..jnji die bhgia ngan hdupnye..aku doakan dr kejauhan je..eceh..wat ayat pasrah plak..wahahaha..tk lpe jge aku doakan kebahagiaan tok satu2nye akak yg aku ade lam dunie neh..my kaklong..akhirnye,kawen jgk die...
:kiss:yela..org kata lau da jodoh tk kemane kan?skali akad je,akak aku da sah jd minik org...yg best tuh,abah aku yg nikahkan sndri..hope aku nikah nnti,abah aku la yg nikahkan jgk...InsYaALLAH..tah taon bile aku nak nikah..huhu..
hik2..epy je tgk org kawen neh..aku nak jgk...tp lom ade calon n smpai seru..haha..pade makcik2,pakcik2 kt luar sne tu yg da terbekenan ngan sye nak dijadikan menantu,jgn lpe undi sye ye?haha..ampeh je..smpt lg promote..
:pompom:siap ade pom2 cat lg neh..wahahaha..jeles uwh tgk org de kapel..aku tkde..tp kdg2 best gak idopsingle tp lam mse yg sme nak someone take cre of me..aku neh ala2 manje skit
:girl_11:mnje ke?wahahaha..tk pon..gatai je lebey..aiyak..kutuk diri sndiri lak..lau aku tk ckp,korg yg akan ckp nnti kan?huhu..tah ape la aku bebel2 di pg yg suam2 tenuk neh?huhu.
:girl_6:..ok2..untuk tk menghampakan tenuk2,gowilla kesyangan aku,ikan2 dan semua hidupan dua alam,stu alam,tige alam(ade ke?)adeh..pape jela..special tok korg..aku uploadkan skit pic akak aku..nnti pas knduri nnti,aku upload lg k?sorry la tk dpt jmpot korg dtg knduri..family aku wat skit2 je..jmputan pn tk rmai..so,jgn ade yg kecik ati ek?tp papepn,aku invite gak la secara terbuka..lau nk dtg,dtg k?jgn kte aku tk jmpot lak nnti..huhu..lgpon,korg knal ke aku?wahahaha..lau knal tu,dtg la..hik3..tu pon lau sudi..:)dok bebel2 lg,...mane picnye???!!!!!!!!!!hahah..bwk bertendang..yela2..aku ltk la..iskh2..adeh..






huhu..one big family...:)





















Tuesday, December 16, 2008

WaHWahWaH!!1




huhu..agak2 korang ade tak org wat mcm nie kt mesia?hik3..:p

KeNaPa AkU LetiH BeKErJa!

Selama beberapa tahun aku telah merungut kerana kurang tidur dan terlalu banyak tekanan dalam hidup, akan tetapi sekarang kini aku tahu kenapa ianya berlaku (the real reason) :

Aku keletihan kerana terlebih kerja... nak tau kenapa? Di bawah ini aku akan tunjukkan kenapa aku mempunyai beban kerja yang lebih dan ianya adalah benar dan bukan rekaan aku :

Populasi penduduk Malaysia sekarang adalah 23 juta orang.
1.7 juta darinya sudah bersara.
Jadi tinggal 21.3 juta orang.

1.3 juta pula adalah golongan kanak2 bawah 6 tahun.
Jadi tinggal 20 juta orang.

Dari 20 juta ini, 7 juta masih belajar (tadika, sekolah, kolej,
Universiti dll).
Jadi tinggal 13 juta orang yang boleh buat kerja.

Dari 13 juta ini, 5 juta orang adalah pekerja kerajaan yang pergi kerja tapi tak buat kerja.
Jadi tinggal 8 juta orang yang boleh buat kerja.

Tolak 3 juta orang yang duduk dalam hutan (tentera darat) pasal
diorang nie nak kerja macam mana... tinggal dalam hutan.
Dah tinggal 5 juta orang yang boleh buat kerja....

Dari jumlah itu, tolak 2.7 juta orang yang menganggur dan tak der kerja, surirumah, pekerja yang kena VSS, orang2 tua, fresh university student, kena buang kerja dll).
Tinggallah 2.3 juta orang yang boleh buat kerja.

Dari jumlah ini, sebanyak 1,215,512 orang dila porkan sakit dan kini
berada di dalam hospital di seluruh Malaysia (tak kiralah hospital swasta ke atau hospital kerajaan dan ini termasuklah hospital gila).
Dah tinggal 1,084,488 orang yang boleh buat kerja....

Sekarang ini mengikut bancian terkini, terdapat 1,084,486 orang di dalam penjara dan Pusat Serenti di seluruh negara.
Jadi dah tinggal 2 orang yang boleh buat kerja...

Dan 2 orang itu adalah engkau dan aku...

Dari dua orang ini... engkau SEKARANG INI masih duduk depan komputer, main internet, main games, reading jokes, membaca email, main chat dan tak buat kerja langsung... jadi tinggallah Aku sorang yang buat kerja dalam Malaysia nie...

Mana aku tak letih!!

Jadi sedarlah skit.... dahhhh..!!! pi buat kerja!!!

P/S : Semua statistik di atas boleh dirujuk kesahihannya di Pusat2
Bancian, Kementerian Kesihatan, Kementerian Pertahanan, Jabatan Tenaga Raya, Kementerian Pendidikan dan Jabatan Kebajikan Masyarakat.

Takkan nak rujuk itu pun nak kena suruh aku buat jugak

Monday, December 15, 2008

AkU KeMbALi!!!!!!


wah2..sekian lme aku menyendiri dari dunia blog...arini aku kembali beraksi ala2 cicakman..cicakman?hahah..tingat aku time g karoke ngan member aku bru2 neh...pnye la feeling nyanyi lgu reality dan fantasi tah sape tah nyanyi..
:nyanyi:(aku bkn mnt sgt karoke,just ikut2 org je) smpai melekat kt dnding ala2 cicakman..huhu..tngkap abeh..adehla..ade amik pic die..tp tkde kt aku..insyaALLAh akan ku cuba dptkan..huhu..da lme btol aku tk lyn blog neh smpai una n yash da komplen2..bkn tknak lyn blog..tp kekangan msa tu yg membataskan aku..lagipon lately aku byk mslh n byk tekanan yg melibatkan jiwa dan perasaan..huhu..hmpir2 down n pts asa..ase mcm looser!
:girl_11:teramat la mengecewakan..everything changed!!tahla knape..maybe slp aku sndiri..mmg tension yg teramat sgt smpai aku rasa aku da tkleh hdop..lau aku biarkan,aku ase,aku da giler skrg neh..mne tknye...satu2 mslh melanda..tp org ckp lau tkde mslh,bkn kehdupan namenye kan?
:girl_12:..sedih yg amat sgt...smpai aku ase nak menyerah kalah..bygkan lam sekelip mta aku hlg pe yg aku syg..bru skrg aku rse pepatah 'yg dikejar tk dpt,yg dikendong berciciran'..plup!terkena btg idong aku..huwawawawa...
:cry:tp aku tk slhkan tkdir..msti ade hikmah di sebaliknye kan?korg mesti tertnya2 kan ape aku mrepek neh kan?korg wat2 phm jela ek?hik3...
:girl_4: