This awesome blogger theme comes under a Creative Commons license. They are free of charge to use as a theme for your blog and you can make changes to the templates to suit your needs.
RSS

Thursday, May 13, 2010

Pagi TanPa AbaH~

2 Mei 2010 - abah selamat dikebumikan di tanah perkuburan Masjid Kulim..umah bru abah..hope abah tenang n aman di sana..pagi2 yg ku lalui tk seceria slalu..klau slalu aku g keje,abah ade..wlau mcm mne lmbt pn dia blk,dia akan pastikan,dia smpt jmpe aku sblm aku g keje..if die tdo pon...bile dgr aku start kete,trus ea bgn..pg2 mak akan wat bekpes..mknan kesukaan abah pg2 - bihun grg,kueh teow goreng, n mee grg..tu je dia nk mkn ari2..smpai aku kdg2 da bosan..snggup tu aku tk bkpes sme..mkn kt opis..bkn ape..kdg2 aku da lmbt..tk smpt nk bekpes..arwah abah lak kdg2 mcm da tau yg aku da bosan mkn bnda yg sma..kdg2 dia beli la roti ke roti cnai ke even dia tk mkn pn sume tu..tp beli jgk sbb kesiankan aku..dia tk pnh ckp tp perbuatan dia tu aku leh phm..kdg2 lau aku tk mkn sme,msti die tnye aku,"tknak mkn dlu?"..bwk la bekal g keje..lau rjin aku bwk..lau tk rjin.mang aku tk bwk..then pg2 msti die main ngan anak buah aku dlu..bwk jalan2 kt depan..sblm g keje,aku akan salam mak,then salam dia then trus g keje..aku utamakan mak dlu..apepon mak ttp no 1..

tapi tu suma dlu..yg tinggal kenangan..skrg2 pg2 ku da tk mcm dlu..aku bgn,smyang subuh,then aku tdo smpai 7.40..pastu bgn siap2 sume..8.15 aku da gerak g keje..lmbt lak aku g keje skang..tp still msok on time..skang ni sblm g keje,da tk bekpes..mak aku pn mcm da krg rajin nk msak..dia ckp lau msk pg2 t sedih lak kan..asik teringt..tk baik mcm tu kan..so,aku pn tk ksh mak aku tk msak..lgpon aku siankan dia..kenangan tu tk pnh hlg..skrg aku leh salam mak je..mmg trasa kekurangan..sayu dan pilu..sedih..on the way nk g keje,,aku akan lalu 'umah bru' abah..smpai je kt depan tu,aku bg salam..then aku ckp, 'abah,t nk g keje dlu..then aku sedekahkan al -Fatihah tok arwah..tu je aku mmpu lakukan sblm g keje..setiap saat aku igt arwah,aku sntiasa mndoakan agar arwah ditempatkan di kalangan org2 beriman..doaku tk pernah putus..aku sygkan abah..even aku tk pnh luahkan time dia sht..time dia skt,aku pnh bisik kt tlinga dia bhya apepon yg terjadi..aku ttp syg abah smpai bile2..

1 comment:

una din said...

pah darling, blog pah dah lawa sayang xD