This awesome blogger theme comes under a Creative Commons license. They are free of charge to use as a theme for your blog and you can make changes to the templates to suit your needs.
RSS

Tuesday, November 16, 2010

salam semua.apa khabar pagi ini?hope semuanya sihat-sihat2.esok nak raya kan?so harini kene happy2kan diri.tol tak?macam mana persiapan raya?udah siap ke?aku?lom lagi.sampai di saat ini aku masih bekerja.huhu.'bos,bagi half day arini bleh tak?ngeee.bukan taknak apply cuti.tp cuti aku da tinggal sikit.nak bawak g tahun depan.ngeee.tapi jumaat ni aku dah apply cuti.so cuti raya aku 5ari.yehaaa.sakan aku cuti.ptotnye sekarang neh aku kat umah.tolong mak aku masak.sian dia masak sorang2.aku da cakap,takyah la masak ala bagai.tapi biasa la.org tua kan.mane leh raya tak masak ape2.lain la kita ni.nak masak pun malas.
opsss.oh ya!esok aku akan pulang ke kampung arwah abah iaitu perlis.ikotkan hati,taknak balik.tapi disebabkan aku masih ada tok and wan,so kena la balik.bukan selalu.time ni la kena jaga ati mereka.huhu.mane tau nanti kita bercucu,cucu2 kita lak wat kat kita.esok jugak aku akan wat tinjauan di perlis mengenai banjir.tok aku cakap,diorang tak dibenarkan mengemas rumah seperti asal sebabnya gelombang banjir yang kedua akan berlaku bila-bila masa.so,be well prepared.ok.cukup!esok akan diupdate lagi.selamat hari raya aidiladha.sempena hari raya korban neh,korang jaga diri elok - elok.jangan orang lain sibuk mengorbankan lembu,korang lak terkorban.ingatla yang tersayang.=)

Friday, November 12, 2010

Kenapa Mesti Blackberry Torch 9800???



uwawaaa...baru je jap tadi post entry pasal nokia e72..tetiba ter'google' and terpandang blackberry torch 9300..kenapa chomel sangat??tengok!tak sampai seminit..perasaan nak blackberry muncul kembali..nak beli da tak mampu..join jela contest dari nuffnang nie..ada lagi 3 biji blackberry untuk dirembat..mari kita tengok siapa yang kena...mari!mari!maaf nokia e72..saya terpaksa menduakan kamu..wink*

Kenapa mesti blackberry torch?bila aku tengok spec dia..wah..boleh tahan jugak ye?kenapa ek tak beli aritu?terasa menyesal di situ..mari kita tengok kelebihannya.


Tengok?menarik kan bentuk dia?seksi tuuu...saya sangat teruja kuasa lima bila tengok gambarnya..belum tengok yang real kan?agaknye kalau real,saya da larikan blackberry torch neh..hehe..dengan skrin sebesar 3.2 inci..sangat -sangat berbaloi bila online..takde la mata tu terkebil - kebil tengok skrin yang kecik kan?blackberry torch ni adalah smartphone yang pertama mempunyai touchskrin dengan skrin sebesar 3.2 inci..huiyoo..power tu~

Dibekalkan dengan 8gb memory,korang yang gilakan music,yang jenis suka mendownload application baru untuk dicuba (macam aku) memang sesuai..korang boleh download sampai lebam dan isikan dalam blackberry korang tu..kalau 8gb pun masih tak cukup,boleh la beli memory kad baru bersaiz 16gb dekat mana-mana kedai handphone..cukup la tu 16gb kan?

blackberry torch 9800 dilengkapi dengan kamera 5Mp..wah..cun..mesti gambar korang ambil tu sharp and sangat cantik..seperti real..tak percaya?beli blackberry,then cuba la..kalau boleh dapat free,watpe nak beli kan?tunggu yang free la..tapi kena rajin la..hehe

Tak lengkap rasanya kalau ada handphone canggih,tapi tak gunakan untuk online bukan?mesti hidup korang tak lengkap kalau sehari korang tak online facebook or twitter kan?bohong la kalau korang cakap korang boleh je tak online facebook sume tu..memang boleh tahan..tapi selama mana mampu bertahan?(ala -ala lagu newboyz)blackberry torch ni memang sesuai untuk korang yang suka bertwitter dan berfacebook tak kira di mana jua (termasuk aku)..huhu..tapi kalau korang nak online twitter and facebook dekat blackberry,tapi takde broadband,ape gune kan?baik tak payah pakai blackberry..saya cadangkan korang pakai celcom.dengan pakej - pakej yang murah,korang bleh melanggan dengan celcom..banyak pakej - pakej yang disediakan termasuk la blackberry.kalau korang ambil blackberry and celcom exec.korang da leh jimat kan kos untuk membeli blackberry kat luar sana kan?kenapa nk lepaskan peluang menarik neh?jom tengok pakej-pakej yang celcom sediakan.


apa tunggu lagi?cepat - cepat ke celcom blue cube and dapatkan blackberry torch korang..=)

akhirnya~

akhirnya e72 menjadi milik mutlak aku..hehe..tak sampai bape ari aku post whislist aku,da dapat e72..impian jadi kenyataan..terima kasih tummitream(apa kaitan??)haha..seronok sangat..da seminggu aku pakai e72..memang superb la..sangat mengkagumkan..24jam tu online..terasa seperti blackberry plak..haha..saya sangat hepy *sedang berjuget keriangan* kih3...=) even tak dapat warna putih..tapi tak apalah..asalkan aku dapat e72..ngeee..=)

Thursday, November 4, 2010

wiwit!Sambungan WishLisT

huhu..impian nak beli item no.2 akan tercapai dalam masa dua tiga hari ni..cepat bukan?jangan jeles...heppy nye...=)

My WiShLiSt~

1) Myvi Special Edition - White colour


2) Nokia E72 white edition




3.) Blackberry bold 9700


huish!so expensive~haha..but what to do?keinginan yang melampau and not reasonable..tapi nak jugak..sebabnye?bukan ikutan atau trend..tapi memang impian..setiap orang ada benda yang diorang nak beli..even benda tu tak penting pun..macam aku ni..tapi bile tengok design,berkenan..perempuan..mestila nak yang cantik2 even diri sendiri tak cantik..ya saya akui..memang saya tak suka berhias tapi saya sanggup habiskan duit untuk beli benda yang bukan keperluan saya..membazir amalan syaitan..tapi ah!pedulikan~aku nak jugak~tak kisah ape orang cakap!bukan orang bagi aku duit pun kan?kepuasan tu penting..semua orang nak something yang memuaskan diri masing-masing..termasuk la memuaskan nafsu..opss...jangan pikir bukan-bukan.nafsu kat sini bermaksu nafsu membeli..sekarang tengah saving beli item no 2..yang item no.1 and no.3 tu tah bila dapat pun taktao..sebabnye aku da ada kereta..mase beli mule2 dulu tak pikir panjang..time tu nak pakai cepat kan..bukan tak sabar..tapi takde orang nak anta aku gi keje..so terpaksa la rembat mane ade time tu..bile da rembat,baru terpikir,nape la tak kumpul duit sikit lagi beli kereta yang aku nak?takpela..mungkin da takdir..huhu..baru perasan..sume aku nak,sume kaler putih..even kereta pakai sekarang pun putih..putih tu bersih..nampak smart je kan?wish my dream come true~











































SuKa SuKi

Assalamualaikum and selamat pagi semua!cewah!macam nak memulakan kelas di pagi hari..haha..hari khamis yang indah dengan cuaca yang sejuk (sebab air cond) sangat la best..kan seronok dapat tido..actually pagi ni sangat malas nak datang keje..tapi dalam malas2 tu pun,sampai opis awal jugak..bukan arini je malas..tp tiap-tiap ari malas..haha..tambah-tambah esok cuti..wah!lagi la aku malas..cuti tiga hari tu..tapi mao ke mana?nak wndow shopping,pulus da abeh..tinggal serdak2..eh,baru je gaji kan?da habis?soalan standard..klau kluar dalam exam pun,konpiden je aku jawab..sebab tiap2 bulan,soalan tu la akan kluar dari mulut sesape yang mintak aku blanja..maaf la kawan2..bukan aku kedekut..tapi gaji cukup2 makan..lain la korang..gaji banyak dari aku pun,lagi mintak aku blanje..tapi takde plak korang cube2 nak blanje aku kan?sebab aku tak penah meminta..klau orang nak blanja,aku terima..kalau tak, aku anggap je bukan rezeki aku..takkan tiap2 hari nak mintak orang belanja kot?tokey balak pon bankrap..hhuhu

Lately,aku asik termimpi-mimpi..tau mimpi apa?aku mimpi kawen..haha..adakah aku ni da nak sampai seru?seru boleh sampai bila - bila..tapi duit..mane mao cari?kan best kalau ada orang sponsor?haha..kegatalan aku terserlah la plak..tapi ape salahnya mempercepatkan benda baik kan?orang da sibuk2 tanya..bila nak kawen?bila nak kawen..tapi tahu kah mereka aku lom ada saving lagi..pastu mesti diorang akan cakap, 'ala,kawen bukan pompuan yang kene kuar duit pun'..tahukah mereka,zaman sekarang ni,ada lagi ke pompuan tak penah keluar duit langsung?kalau dapat bakal suami orang kaya,ternama,bangsawan,maybe takkan keluar duit sesen pun..tapi aku kena la..sebab si dia bukanlah dari golongan di atas..tapi aku terima seadanya..duit tak menjanjikan kebahagian..betul kan?ada jodoh,sampai masenye,aku kawen la..sapa taknak kawen kan?so,for time being, chillax babe~!hehe

Tuesday, November 2, 2010

kLoN miA~

Cute tak???hehe..comel kan due2 dak kecik nie?ni la anak-anak buah aku bersama mak aku...yang laki tu name haikal..tp aku panggil kal2...yang bju hijau tu name die farah zulaikha..tapi aku slalu panggil die kakak n kadang - kadang kenit..kal2 baru nak blaja berjalan..tapi kakak dah leh berlari pun..cakap pun dah pandai..tapi 'pelat' lagi..hik3..kelakar...kadang-kadang kalau bawak die gi memane,mesti orang cakap,'eh,muke macam mia la..(mia yang berlakon adamaya tu)..pastu mesti cakap 'cutenye'..kakak ni bile orang puji..mule la die..dan2 cakap 'min!min!..min min tu die cakap cermin...nak tengok cermin..tengokla sebab orang puji2 die kan?pastu mesti cakap 'mey2' maknanya comel..comel la sgt..tapi memang comel pun..die agak rapat ngan aku..ari2 klau tak main ngan die,idop aku tak lengkap..sanggup tu aku buat keje partime aku tengah2 malam sebab nak main ngan die dulu..klau aku buat keje awal2,konpem takleh..die mesti kacau aku..pantang tengok aku bukak lappy..mesti cakap 'pin pin'..die nak tengok upin ipin sebenarnye..bese la..budak2..cakap yang last2 je...yang si kal2 ni semiggu skali je leh jmpe..sebab die tak duduk sini..so tiap2 minggu akak aku akan balik..nasib baik dekat..kal2 ni bukan senang nak dekat orang/..kene amik ati die dulu..lame2 baru ok..maklumla rapat ngan abah die..huhu..tak sabar lak nak timang anak sndiri..anak sndiri??kawen pn belum..tah bile nak kawen..tak sabar da neh...huhu..*agak gatal di situ* kih3..takpela..ade anak tekak,anak mata,anak saudara pon jadi la..ade gak anak kan?kih3...mak!nk kawen!hahaha

Blog Update

da lame rsenye blog aku ni bersawang seperti laman sesawang yg melambak2..huhu...nk update..tp tktao apa nk cerita..sbbnye,aku ni jenguk blog bila aku trasa ke'jelesan' melampau stelah aku mlwt blog2 comel2,cntik2 bgai..bila jeles tu dtg,mla la gtai tgn ni nk taip mcm2..tp bila smpai depan lappy tersyg,aku jd blur,tktao mao taip apa..stuck kt situ..ya aku akui..aku ni tk pndai mengarang..tp sje la nk asah bkat yg tau makin di asah mkin tumpul..tkpela..at least kta mencuba..apa guna bca blog org,tp blog sndiri bersawang kan?apa guna bca cerita2 org,tp kta tk kongsi cerita2 kita kan?maaf andai blog ni tk seberapa..ya..blog ni mmg nothing..mmg tkda yg menarik..aku tau klau korg bca pon blog aku ni,msti cpt2 nk blah kan?tkpe..aku tk letak hrapan yg tinggi sbb blog ni hnya la suka2 je..maaf klau tk menepati citarasa anda..ini blog saya..sya karang apa sya nak..jgn mrah.~

cun tak templete neh?setelah digoogle,jmpe templete neh..rembat jela..pas da ltk gadget2 sume..ltak churp2 nye logo,twitter nye logo,bru terperasan..byknye burung2 comel kt blog aku..kih3..so tema kali ni ialah birdie~wink~ ;)