This awesome blogger theme comes under a Creative Commons license. They are free of charge to use as a theme for your blog and you can make changes to the templates to suit your needs.
RSS

Thursday, November 4, 2010

SuKa SuKi

Assalamualaikum and selamat pagi semua!cewah!macam nak memulakan kelas di pagi hari..haha..hari khamis yang indah dengan cuaca yang sejuk (sebab air cond) sangat la best..kan seronok dapat tido..actually pagi ni sangat malas nak datang keje..tapi dalam malas2 tu pun,sampai opis awal jugak..bukan arini je malas..tp tiap-tiap ari malas..haha..tambah-tambah esok cuti..wah!lagi la aku malas..cuti tiga hari tu..tapi mao ke mana?nak wndow shopping,pulus da abeh..tinggal serdak2..eh,baru je gaji kan?da habis?soalan standard..klau kluar dalam exam pun,konpiden je aku jawab..sebab tiap2 bulan,soalan tu la akan kluar dari mulut sesape yang mintak aku blanja..maaf la kawan2..bukan aku kedekut..tapi gaji cukup2 makan..lain la korang..gaji banyak dari aku pun,lagi mintak aku blanje..tapi takde plak korang cube2 nak blanje aku kan?sebab aku tak penah meminta..klau orang nak blanja,aku terima..kalau tak, aku anggap je bukan rezeki aku..takkan tiap2 hari nak mintak orang belanja kot?tokey balak pon bankrap..hhuhu

Lately,aku asik termimpi-mimpi..tau mimpi apa?aku mimpi kawen..haha..adakah aku ni da nak sampai seru?seru boleh sampai bila - bila..tapi duit..mane mao cari?kan best kalau ada orang sponsor?haha..kegatalan aku terserlah la plak..tapi ape salahnya mempercepatkan benda baik kan?orang da sibuk2 tanya..bila nak kawen?bila nak kawen..tapi tahu kah mereka aku lom ada saving lagi..pastu mesti diorang akan cakap, 'ala,kawen bukan pompuan yang kene kuar duit pun'..tahukah mereka,zaman sekarang ni,ada lagi ke pompuan tak penah keluar duit langsung?kalau dapat bakal suami orang kaya,ternama,bangsawan,maybe takkan keluar duit sesen pun..tapi aku kena la..sebab si dia bukanlah dari golongan di atas..tapi aku terima seadanya..duit tak menjanjikan kebahagian..betul kan?ada jodoh,sampai masenye,aku kawen la..sapa taknak kawen kan?so,for time being, chillax babe~!hehe

2 comments:

LaLaLOLa said...

haah byk le pompuan xde kuar duet... sape tu kate camtu tu sape? ececeh ahkan emosional pule huhuhu

tu la kalo bab duet ni memasing "talk to the hand" hahahah mmg la org tetua ckp pompuan xde kuar duit tp bile sampai mase tu nnt alahai tak sanggup la sangat nak MINTAK duit cik abang... nak2 pulak keje jaga je mcm ahbang i kan huhuhu *kang kena sekeh lg dgn pakcik i sbb intro tunang sebagai jaga skolah LOL*

KuPaH_MaYa said...

haha..tu la psal..sng cite sme2 cri duit..lau susah2 sgt,nikah je trus..tkyah knduri2.biar org nk ckp ape pn..jnji tk wat slh...ye tak cik lola?