This awesome blogger theme comes under a Creative Commons license. They are free of charge to use as a theme for your blog and you can make changes to the templates to suit your needs.
RSS

Wednesday, January 26, 2011

A sweet journey to Ho Chi Minh City..

Blog dah lama tak berupdate..sehinggakan kedengaran suara-suara yang meminta aku updatekan blog tak seberapa ini (budget blog hot)haha..aku hanya picisan...Kali ni aku update thru my smartphone aje.eceh!bkn berlagAk ye?ye? saje syok sindiri..hik3..
EnTRY kaLI nI NAk cite pasal triP kE hO chI mINh.Actually trip NI dIsponsor khAs oleh kElab kakitangAn cOMpAny akU.dengAn bAyaran sebanyAk rm5 sebulan.muRah bUkAn?mEmanG berBaloi-bAloi.Opps,jgn slh phm.Jgn ingat dengan bayar rm5 je sebUlan kOrang leh melancong ke luar negara..kelab sponsor pun sebab ade outside income + dapat sponsor dari kontraktor-kontraktor..alang - alang da dapat dana,watpe nak disimpan-simpan kan?sebab tu la kelab dengan bermurah ati menyeponser sume staff - staff yang nak berjalan-jalan.sepanjang 3thn ++ aku kat company ni,ni trip kedua yang aku ikot..last year,kitorg pegi bandung..sebelum - sebelum ni diorang dah pegi Padang, Medan, Bangkok..Cuma perlu bawa pasport and duit shopping aje..heaven kan?Jeles tak korang?Next year dengarnya nak ke Beijing..tapi tiket mahal kan?Next year tktao lagi if aku boleh ikut or tak..sebabnya,sekarang ni misi aku adalah mengumpul duit untuk melangkah ke satu tahap lagi..tahap ape?jeng3..insyaAllah..doa2kanla ye?ngee..

Actually on that day,kitorg pecah dua group..ade yang budget lebih,and nak bawak family,diorg ikut trip ke Kota Kinabalu Sabah..if yang nak jalan - jalan jauh skit,ikut Ho Chi Minh..tapi tak semua staff pegi..ade la kurang dari 10 orang yang tak pegi.

13 Jan 2011

- Pukul 10.30 malam,berkumpul di kawasan pejabat..pukul 11,bas bertolak ke Kuala Lumpur..Seramai 49 orang yang join..ade jugak ex staff..tapi diorang bayar sume sendiri..kelab tak sponsor orang luar.Naik - naik bus,borak - borak kejap,mesej - mesej dengan si dia, n pluppp!krooohhhhh~sedar - sedar da pukul 4 pagi dan kitorang da pun smpai ke KL..sambung tido balik..dalam 4.30,da terpacak dekat LCCT..pergh!giler awal..tapi pukul 4 pagi dekat LCCT aku rasakan seperti pukul 8 pagi je..sebabnya,terlalu ramai orang..maybe masing - masing amik flight pagi kot.Flight ke Saigon pukul 9 pagi..tapi kene check in dua jam sebelum bertolak..kitaorg dah taktau nak pegi mana kan?so,ingat pukul 5 tu nak g check in..yela..excited tengok orang beratur..skali sampai turn, kaunter ke saigon belum bukak..termalu dekat situ..so,tengok jam awal lagi..kitorang pegi la ke surau..prepare untuk subuh (kitaorang tak mandi..haha..bsoh muka je..gosok gigi pon tak..cool kan?hahah..nasib la..).. Lepas solat subuh dalam pukul e6,masing - masing check in..sebab malas nak mengusung luggage ke hulu ke hilir..lepas check in,tengok jam,awal lagi..so lepak mcd..breakfast la kat situ..duduk smpai 8.30..baru kitaorg boarding..takot seyh nak lepas pak imigresen..mana la tau tetibe tengah scan tu,ade lampu merah menyala..dan - dan rasa macam orang yang bersalah kan?huhu..konpem muke merah..haha..masa pegi,tak berapa cuak sangat klau nak dibandingkan dengan masa balik..konpem takut tak lepas..nak tau lepas ke tak waktu balik Malaysia?next entry la kot..bersambung...


p/s : sedikit info: masa aku pegi tu,rate 1usd = RM3.10..manakala dalan vietnam dong , 1 juta= dong = RM158 berbanding dengan indonesia..1juta rupiah = RM 367 (itupun rate masa aku g last year)..murah kan?jutawan la dekat sana..nanti dalam entry seterusnya,aku bagitau duit mana yang akan menguntungkan korang

No comments: